ΟΜΑΔΑ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού ιδρύθηκε το 1932 και λειτουργεί αποδοτικά παραμένοντας εύρωστος. Πέραν της εκπροσώπησης και ενημέρωσης των αγροτών, έχει αναπτύξει:
• συμβουλευτική αγροτών
• σεμινάρια και εκπαίδευση
• σπορόκεντρο σίτου
• πιστοποίηση αγροτών για ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων
• πιστοποίηση καλής λειτουργίας ψεκαστικών
• Ομάδες Παραγωγών βάμβακος, σίτου και ντομάτας
• προμηθευτική δράση
• πιστοποίηση AGRO 2-1 και AGRO 2-2
• πολιτική υιοθέτησης καινοτομίας και διερεύνησης νέων προοπτικών

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων

Το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ιδρύθηκε το 2014 μετά από τη συνένωση επτά ινστιτούτων και συμμετέχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων.
Μέσω της έρευνας που διεξάγει, προάγει τη γνώση για την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής και την επίλυση επίκαιρων αγροτικών προβλημάτων με κύριους στόχους τη διατήρηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των φυτογενετικών πόρων, την ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής και τη βέλτιστη αξιοποίηση των εισροών.

Green Valley

Η Green Valley είναι μία αγροτική εταιρεία με έδρα το Abruzzo της κεντρικής Ιταλίας, που ειδικεύεται στην καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης από το 2017.
Παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης και καινοτομίας στον αγροτικό χώρο, προσφέροντας εξειδικευμένες συμβουλές σε αγρότες με σκοπό την ενίσχυσης της ντόπιας οικονομίας, στηριζόμενη στην εμπειρία που έχει αποκτήσει από την Ευρωπαϊκή αγορά.

CloudPharm

H Cloudpharm είναι μια εταιρία έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο της βιοτεχνολογίας με εστίαση στην ανάπτυξη νέων καλλυντικών αλλά και συμπληρωμάτων διατροφής με βάση τα φυσικά συστατικά.
Η καινοτομία της έγκειται στην αξιοποίηση τελευταίας γενιάς εργαλείων βιοπληροφορικής σε υπολογιστική νέφους. H CP διατηρεί ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών από τον ακαδημαϊκό και βιομηχανικό χώρο.
Ήταν μία από τις νικήτριες εταιρείες στον 3ο κύκλο του προγρ. νεανικής επιχειρηματικότητας “EGG” της Eurobank/Corallia.

CannaInnov

Η Canna Innov είναι νεοφυής επιχείρηση που ιδρύθηκε από έμπειρους επιχειρηματίες του χώρου της φαρμακοβιομηχανίας, της αγροδιατροφής (συμπληρώματα διατροφής) και άλλους επενδυτές οι οποίοι διαβλέπουν σημαντική προοπτική στην καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων για αξιοποίηση με καινοτόμες προσεγγίσεις στην αλυσίδα αξίας στην αγροδιατροφή και στην υγεία.

TTMI

Η ΤΤΜΙ υποστηρίζει επιχειρήσεις και οργανισμούς στην υιοθέτηση και χρηματοδότηση Καινοτομίας, αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων και δημιουργία διαδικασιών, μεθόδων και δικτύων προστιθέμενης αξίας για την παραγωγική αξιοποίηση της καινοτομίας.
Είναι σύμβουλος καινοτομίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό με εστίαση διαχρονικά στον αγροδιατροφικό τομέα στην βελτίωση προϊόντων/υπηρεσιών με τεχνολογίες που παρήχθησαν από ελληνικά ΑΕΙ/TΕΙ.

Ρόλος Μελών του Επιχειρησιακού Σχεδίου

  • Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού αναλαμβάνει το συντονισμό του έργου, διοργανώνει και εκπροσωπεί τους αγρότες του Ορχομενού που θα συμμετέχουν στο έργο.
  • Το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ διαχειρίζεται το επιστημονικό τμήμα του έργου και παρέχει καθοδήγηση για τις περιοχές και τις ποικιλίες που θα καλλιεργηθούν.
  • Η GreenValley παρέχει την καλλιεργητική τεχνογνωσία στους φορείς του έργου, η οποία προέρχεται από την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις καλλιέργειες της στην Ιταλία.
  • Η CloudPharm συμμετέχει στην επιλογή των προς καλλιέργεια ποικιλιών συνεισφέροντας γνώση, με βάση τα βιοδραστικά συστατικά της κάνναβης, σε σχέση με τις δυνητικές χρήσεις μεταποίησης στις αγορές συμπληρωμάτων διατροφής, καλλυντικών κλπ.
  • Η CannaInnov παρέχει και υποστηρίζει τον συντονισμό με τον ξένο εταίρο, διαχειρίζεται και διευκολύνει τις προσπάθειες υιοθέτησης καινοτομίας για την ανάπτυξη προϊόντων και συμμετέχει στην ανάλυση αγοράς και διάθεσης των ποικιλιών που θα επιλεχθούν από το έργο.
  • Η ΤΤΜΙ διευκολύνει και υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ΕΟ και βοηθά και στηρίζει τις δραστηριότητες καινοτομίας και εξασφαλίζει την ομαλή συνεργασία μεταξύ των επιστημονικών και παραγωγικών λειτουργιών.