Ρεπορτάζ Ημερίδας στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων

Επιτυχημένη Διεξαγωγή της Ημερίδας του Έργου “HEMPRESTART”

 

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε την επιτυχημένη διεξαγωγή της ημερίδας του έργου μας “HEMPRESTART”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στο αμφιθέατρο και στον πειραματικό αγρό του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

 

Η εκδήλωση προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, ερευνητές και άλλους ενδιαφερόμενους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από ειδικούς στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης, να επισκεφθούν τον πειραματικό αγρό και να παρακολουθήσουν από κοντά τις καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του έργου.

Βασίλης Τσαγαλάς (Α.Σ. Ορχομενού)
Δρ. Έφη Αλεξοπούλου (Κ.Α.Π.Ε.)
Οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν και η ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων που ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στον παρακείμενο αγρό αξιολόγησης ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία τους στην οργάνωση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε την Δρ. Ελένη Τσαλίκη, για την άψογη διοργάνωση και την καθοριστική συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Βασίλη Τσαγαλά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορχομενού για την εξαιρετική παρουσίαση του έργου μας και τον συντονισμό του πάνελ.

Ευχαριστούμε επίσης τους άλλους εταίρους για την παρουσία και υποστήριξή τους στην ημερίδα. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ήταν καθοριστική για την προώθηση των στόχων του έργου μας.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και τη στήριξή σας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια αφοσίωση και επιτυχία.

Δρ. Μάριος Καραβογιανίδης (IA Agro)